Entrevista a Belen Franquet, coordinadora de la Fundació de Teràpies Eqüestres La Manreana, únic espai professional que es dedica a aquest tipus de teràpies a les comarques de Ponent. En el decurs de l’entrevista, la responsable d’aquest programa es fa ressó del suport del GAP a aquest projecte a través de la concessió de diferents beques. Per la nostra cooperativa és tot un orgull poder col·laborar i aportar el nostre petit granet de sorra a l’hora de tirar endavant aquest fantàstic projecte.
Radio Lleida-Maricel Benabarre
La teràpia amb cavalls, l’equinoteràpia, té l’objectiu d’ajudar en el desenvolupament cognitiu, físic, emocional i social de persones amb discapacitat físcia, intel·lecutal o sensorial, o també aquelles que presenten algun transtorn de conducta mitjançant els cavalls. Ja era una pràctica utilitzada a l’antiga Grècia, llavors reservada pels qui tenien malalties incurables. També són una eina per a tractar patologies físiques i psicològiques de les persones grans.
La Fundació Manreana ofereix aquest servei, sessions d’intervenció assistida amb cavalls, en el seu cas per a augmentar la qualitat de vida de les persones grans mitjançant la interacció entre l’animal i la persona. Gràcies al moviment tridimensional i la temperatura corporal del cavall, es poden tractar patologies físiques i psíquiques. I això és perquè l’animal és capaç d’acceptar-nos tal com som com a company de joc. No jutgen per la religió, el color de la pell, la bellesa o la intel·ligència. Simplement ens perceben i, a través de la comunicació no verbal, ens acullen i ens accepten. Això ofereix benestar i fa augmentar l’autoestima.
Per aquest projecte, la Manreana ha rebut el suport econòmic de la Fundació la Caixa. Cal dir, però, que la Fundació de Teràpies Eqüestres la Manreana va molt més enllà i a més de serveis per a gent gran també dóna servei a altres col·lectius de totes les edats, pels beneficis psíquics i psicològics del contacte amb els cavalls. De fet, ja fa 12 anys que funciona com a únic espai professional a les terres de Lleida dedicat a les teràpies eqüestres.
De la feina que fan, com la fan i perquè és important treballar amb cavalls en parlem amb la coordinadora de la fundació, Belen Franquet.
Escolta l’entrevista al podcast.