GAP Cooperativa t’ajuda i assessora en la tramitació de les sol·licituds de subvencions del Pla Renove 2024 de Maquinària Agrícola

El MAPA obrirà el pròxim 8 d’agost la convocatòria de subvencions destinada a la renovació de maquinària agrícola. El termini per sol·licitar aquests ajuts finalitza el 15 de setembre.

  • La subvenció es concedeix per un únic tractor o maquinària agrícola per beneficiari
  • Les sol·licituds es  presentaran per via telemàtica i es resoldran per ordre de presentació
  • Si esteu interessats en la seva tramitació el personal tècnic de GAP Cooperativa us assessorarà i ajudarà en aquesta tramitació

El Pla Renove 2024 té com a objectiu renovar el parc nacional de maquinària agrària per reduir les emissions de NO2 i altres gasos contaminants, així com disminuir el consum de gasoil. La subvenció es destina a l’adquisició de nous equips agrícoles que substitueixin els equips obsolets mitjançant el desballestament.

La subvenció està dissenyada per a l’adquisició d’un únic tractor o maquinària nova per beneficiari, permetent el desballestament de més d’un tractor o maquinària obsoleta del mateix tipus que l’adquirida. Per a equips de manipulació o càrrega, s’accepta com a alternativa substituir un tractor amb pala carregadora. En el cas de trituradores de residus vegetals i equips de manteniment de cobertes vegetals, s’admet la substitució per cultivadors, cisells o arades interceps.

Tramitació de les sol·licituds

Les sol·licituds s’han de presentar telemàticament a través de la seu electrònica de la pàgina web del MAPA. Aquestes seran ateses per rigorós ordre de presentació al sistema electrònic de gestió, fins a l’esgotament dels fons. Un cop esgotat el pressupost, es podran continuar presentant sol·licituds, sempre abans de la data de finalització del termini (15 de setembre), les quals entraran a formar part d’una llista despera.

Tipus de maquinària subvencionada

Les ajudes s’apliquen a la compra de les següents categories de maquinària:

  • Tractors agrícoles.
  • Màquines automotrius: Inclouen maquinària de recol·lecció, aplicació de productes fitosanitaris i fertilitzants, cisternes per a aplicació localitzada de purins, equips de manipulació i càrrega, i trituradores de residus vegetals.
  • Màquines arrossegades o suspeses: Com sembradores directes, adobadores, equips d’aplicació de fitosanitaris, trituradores de residus vegetals, equips per al manteniment de cobertes vegetals i cisternes de purins amb sistemes d’aplicació localitzada.

A qui va adreçat

Podran ser beneficiaris del Pla Renove 2024 els agricultors i empreses que compleixin amb els requisits establerts en el Reial decret 1055/2021, modificat pel Reial decret 408/2024. Això inclou tant persones físiques com jurídiques, així com agrupacions de tractaments integrats en agricultura i de defensa sanitària ramadera.

Excepcions

Les subvencions estan subjectes a certes limitacions:

  • Només es subvencionarà l’adquisició d’un únic tractor o màquina nova per beneficiari.
  • Els tractors i màquines noves han de ser seleccionats d’entre les llistes disponibles a la pàgina web del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).
  • Les màquines adquirides han de complir amb les normatives europees sobre emissions i seguretat.

Termini i tramitació

  • Termini de sol·licitud: Les sol·licituds podran presentar-se a partir dels 10 dies comptats des de la publicació de l’extracte de l’ordre al BOE i finalitzaran el 15 de setembre de 2024.
  • Procediment: Les sol·licituds es presentaran de manera electrònica a través de la seu electrònica del MAPA. Els sol·licitants hauran d’adjuntar la documentació requerida, com factures, fitxes tècniques, compromisos de desballestament, entre altres.

Finançament

El pressupost total per a aquest pla ascendeix a 9.550.000 euros, amb una distribució específica:

  • 4.550.000 euros destinats a sembradores directes.
  • 5.000.000 euros per a la resta de la maquinària subvencionada.

Imports subvencions

Tractors:

120 euros per kW de potència fiscal multiplicada per 5, amb quanties base de 12.000 euros i màxima de 20.000 euros.

Màquines automotrius agrícoles:

120 euros per kW de potència fiscal multiplicada per 5, amb quanties base de 25.000 euros i màxima de 27.000 euros.

Equips Automotrius d’Aplicació de Productes Fitosanitaris i Fertilitzants:

Mateix càlcul que màquines automotrius agrícoles.

Abonadores:

Subvenció màxima de 4.500 euros, amb quantia màxima de 5.500 euros.

Equips d’aplicació de productes fitosanitaris:

Subvenció màxima de 6.000 euros, amb quantia màxima de 7.000 euros.

Sembradores Directes i Cisternes per a Purins:

Subvenció màxima de 20.000 euros.

Dispositius d’aplicació localitzada de purín:

Subvenció màxima de 6.000 euros.

Trituradores de Residus Vegetals:

Subvenció màxima de 3.000 euros.

Write a Comment