La FCAC celebra l’Assemblea General i el 40è aniversari reunint 300 cooperativiste

Malgrat la complicada situació, el sector cooperatiu agrari es manté unit i demostra la seva força arreu del territori.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) celebra, demà 7 de juny, l’Assemblea General Ordinària i el 40è aniversari de la seva fundació al Monestir de Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages) Està prevista l’assistència d’unes 300 persones representants de cooperatives agràries d’arreu del territori a l’acte de celebració, que clourà la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

Es presentarà l’Anuari Socioeconòmic 2023, amb dades de gairebé 200 cooperatives agràries catalanes

Durant l’Assemblea, es presentaran les principals magnituds del sector, sintetitzades a l’Anuari Socioeconòmic del Cooperativisme Agrari 2023 i desenvolupades, amb una perspectiva històrica de 6 anys, en el quadre de comandament Dashboard.coop.

Les dades socioeconòmiques es refereixen a 189 empreses cooperatives que aglutinen uns 30.000 socis i sòcies productors. Pertanyen a sectors tant diversos com arròs, oli d’oliva, vi, cítrics, fruita, horta, fruita seca, ramaderia, llet, mel, cereals, flor i planta, subministres i pinsos.

En l’acte commemoratiu dels 40 anys, es farà un homenatge a totes les empreses cooperatives associades a la Federació i les persones que representen, així com a tots els presidents que han liderat aquesta entitat des de la seva creació.

A més, es degustaran productes cooperatius com oli verge extra i vi de totes les denominacions d’origen catalanes amb cooperatives elaboradores, entre altres productes cooperatius.

GAP Cooperativa

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)

Write a Comment