La FCAC avalua en positiu el tercer paquet de mesures front la sequera per a vinya, fruita seca i horta

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora en positiu l’estructuració del tercer paquet de mesures anunciat avui pel conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), David Mascort, en el marc de la Taula Agrària sobre la sequera.

La FCAC, que ha participat a la reunió, vetllarà per l’aplicació dels instruments de suport acordats i farà seguiment de les conseqüències que pot tenir la sequera durant les properes setmanes en altres sectors no contemplats en el paquet de mesures.

Ramon Sarroca, president de la FCAC, argumenta que “és clau donar resposta a la vinya que ja va notar la sequera la campanya passada, i valora positivament l’esforç del DACC en la fruita seca especialment en l’avellana que s’està veient greument afectada per la manca d’aigua. La Federació, a més, farem un seguiment acurat d’altres plantacions no contemplades -com l’olivera- on s’evidenciaran els efectes de la sequera les properes setmanes, així com del conjunt de sectors agroalimentaris”.

En concret, la FCAC valora en positiu les mesures previstes en relació amb les explotacions de vinya que en molts indrets ja van veure reduïda la seva producció al 2022 i també es preveu un diferencial superior per aquelles zones amb limitacions naturals com al Priorat.

D’altra banda, les cooperatives consideren necessària l’aportació del DACC en la línia que es preveu per a les explotacions de fruita seca en què es preveu doblar i triplicar, en el cas de l’avellaner, l’ajut del Ministeri d’Agricultura.

A Catalunya, hi ha 189 empreses cooperatives que agrupen més de 30.300 socis i sòcies productors. Representen un 49% de la Producció Final Agrícola i un 28% de la Producció Final Ramadera.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)

Write a Comment