GAP Cooperativa, nou col·laborador de Pla, el festival de cinema rural de Juneda

D’acord amb el seu compromís amb el territori i suport a diferents projectes esportius, socials i culturals desenvolupat s a les Garrigues, GAP Cooperativa s’ha sumat al conjunt d’empreses i entitats que donen el seu suport a Pla, un nou festival de cinema, que es durà a terme a Juneda del 26 al 28 d’abril.

PLA, Festival de Cine Rural de Juneda, és un espai de reivindicació, divulgació i celebració d’aquell cinema que està en diàleg amb l’entorn rural.

Dos àmbits, el rural i el cinematogràfic, que necessiten ser exaltats: les sales de cinema viuen en constant perill d’extinció, mentre que oficis com la pagesia o la ramaderia extensiva estan amenaçats per nous mitjans de producció i un despoblament cada cop més evident.

Per aquesta raó, els impulsors d’aquesta iniciativa consideren essencial l’aparició d’un festival d’aquesta índole, perquè facilita les eines necessàries per a servir de megàfon de la cultura, per un costat, i de la tradició, per l’altra. I el més important: ho pot fer d’ una manera amena, entretinguda, sostenible i popular.

La proposta per enguany – Programa

Pel que fa a la temàtica de les pel·lícules, és important recalcar que al Festival de Cine Rural de Juneda hi participen films que mostren una manera de viure o veure l’entorn rural, no els seus oficis, fet que ens permet mostrar encara més realitats. Així i tot, és evident que el sector primari tindrà un protagonisme inevitable.

El festival ja compta amb tota la seva programació, convidats i activitats que es desenvoluparan al voltant d’aquesta fantàstica proposta cultural que donaran cos i ànima a aquesta primera edició del festival Pla. A més de la projecció de les pel·lícules i documentals es duran a terme altres activitats com col·loquis posteriors a les projeccions que disposaran de la col·laboració dels músics Raül Refre, Meritxell Gené o la periodista i comunicadora Txell Bonet, entre altres.

El festival començarà amb una gala inaugural que tindrà la presència de l’actriu junedenca Alexandra Olmo, una de les protagonistes del popular programa de TV3, “El Llop” on, després de diverses actuacions musicals, e projectarà la icònica pel·lícula “Cinema Paradiso”.


Som territori, som cultura

Amb aquesta col·laboració GAP Cooperativa torna a fer valdre el seu compromís amb les Garrigues, amb els seus habitants i els diferents projectes culturals, socials, esportius… que aportin valor, com el festival Pla, a la comarca.

Cal destacar que GAP Cooperativa també és l’impulsor de la Fundació Ara Garrigues creada, entre altres objectius, per donar suport i acompanyament a projectes d’economia real impulsats des de la comarca de les Garrigues capaços d’evitar el progressiu despoblament del territori.

Write a Comment